Trobada d’Olèrdola

El cantautor penedesenc Paton Soler oferirà un viatge per les cançons tradicionals dels Països Catalans durant la Trobada d’Olèrdola.

Un dels continguts que fa especial la programació de la 30a Trobada d’Olèrdola és el concert que oferirà Paton Soler. El cantautor penedesenc interpretarà una selecció de cançons tradicionals dels Països Catalans dissabte al migdia, després de l’acte commemoratiu previst per a retre homenatge a les persones i entitats que fa 30 anys van fundar la Trobada.

Després de 10 anys de recopilació, aquest mes de març Paton Soler publicava el cançoner “La Lluna”, incloent 40 cançons tradicionals i populars dels Països Catalans, més 2 popurris. En un d’aquests popurris s’entrelliguen fins a 25 cançonetes infantils i en l’altra s’hi combinen cançons de gresca i taverna.

En una entrevista al programa Olèrdola Actualitat, Soler indicava que en el concert vermut de dissabte convidarà als assistents a fer un viatge pels 7 àmbits diferenciats dels Països Catalans a través de les seves cançons populars. Així, Soler ha procurat mantenir tant com ha pogut els accents característics de cançons de l’Alguer, València, la Franja de Ponent, les Illes Balears, la Catalunya Nord, a més de les peces que representen la tradició d’Andorra i del Principat.

L’actuació a la Trobada d’Olèrdola s’inclou dins la vintena de compromisos que portaran a Paton Soler a presentar aquest cançoner arreu de Catalunya.

Un dels propòsits declarats de Soler amb aquesta iniciativa és el de contribuir a que un nou públic conegui cançons populars i tradicionals. (àudio)

Soler afronta aquesta tasca de difusió amb esperit lúdic i amb la voluntat de fer que el públic s’ho passi bé, compartint i cantant cançons de tota la vida. (àudio)

Després de gairebé 34 anys vinculat a l’activitat musical, aquest versàtil i sensible artista penedesenc se sent part d’una generació de la cançó en català que ha actuat de pont entre els joves cantants com Cesk Freixes i els noms històrics de la nova cançó. (àudio)

A Paton Soler li fa il·lusió actuar en la 30a Trobada. Lligams al municipi en té forces i estrets, com les temporades passades a Sant Pere Molanta a casa dels avis durant la seva infantesa. A partir de dissabte, en aquest bagatge personal referenciat a Olèrdola s’hi inclourà també el concert que farà al conjunt històric, a partir de dos quarts d’una del migdia.