cançons tradicionals

El cantautor penedesenc Paton Soler presenta el seu nou disc a Les Cabanyes, amb la voluntat de mantenir les cançons tradicionals

La presentació es va fer dissabte, a l’església antiga de Sant Valentí de les Cabanyes que estava plena de gom a gom de veïns de les Cabanyes i amics de Paton Soler.
El disc, que es titula “Cançons tradicionals” és un recull de peces tradicionals catalanes que el cantautor ha arranjat. El mateix Paton Soler comentava que s’ha volgut mantenir aquestes peces tradicionals, i que per exemple les dues últimes son molt llargues perquè s’ha fet la versió íntegre.

Soler recordava que havia dedicat algunes cançons a persones especials per a ell, però que tot el disc estava dedicat als seus avis, de qui havia après aquestes cançons que ara volia conservar amb la gravació.

La presentació, que va ser conduïda per Fontxo Blanc i Ricard Rafecas, es va fer a l’ermita de Les Cabanyes ja que Paton Soler és veí del municipi des de fa 14 anys. La intenció, som s’apuntava en la presentació que formava part dels actes previs de la Festa Major de Les Cabanyes, es que no es perdin cançons tradicionals com “El ball de la civada”, “El Rossinyol” o “El testament d’Amèlia”.